Uitnodiging officiële inhuldiging 'De Sink van Meulenberg'

We nodigen u van harte uit op de officiële inhuldiging van 'De Sink van Meulenberg' die plaatsvindt op zaterdag 20 mei vanaf 16u.

Project 'Upcycling Meulenberg'

Verloren hoekjes, steegjes, pleintjes … de buurtwerking in Meulenberg verfraait ze samen met de wijkbewoners en brengt zo kunst en kleur in de wijk. Hoe mooier een wijk oogt, hoe liever mensen er wonen en hoe meer respect ze opbrengen voor hun buurt. Daar waar het upcycling-project een paar jaar geleden bescheiden startte, is inmiddels geen uitdaging te groot. Kers op de taart vormt de kunstzinnige blikvanger ‘De Sink’ die onlangs een vaste plek kreeg op een rotonde in de wijk.

Rotondekunstwerk ‘De Sink’

Leren én creëren met als resultaat een 8m hoge stalen knoteik met figuren die de levensboom beklimmen. Een groep van 12 werkzoekende bewoners, asielzoekers en daklozen kreeg een gratis lasopleiding bij CVO Qrios. In combinatie met bedrijfsbezoeken en sollicitatietraining vormt het de ideale springplank naar de arbeidsmarkt. Staalfirma Timmers stond klaar met 4 ton staal en een stevige dosis technisch advies. De buurtwerking wil deze Sink jaar na jaar laten uitgroeien en nieuwe takken laten ontspruiten via sponsoring van bedrijven. De gemeente Houthalen-Helchteren bood financiële en technische ondersteuning. 

Programma

  • 16u: plechtige inhuldiging door burgemeester Alain Yzermans en staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir - aan de boom op het rondpunt Brelaarstraat - Kerklaan
  • 17u: voorstelling project rotondekunst door partners - optreden Ukelila en Harmonie De Eendracht Meulenberg - aan de parochiezaal van Meulenberg (op wandelafstand van de boom), Bremstraat 39A
  • 18-20u: receptie met hapjes en drankjes verzorgd door de bewoners
     

Reportage van TV Limburg over 'De Sink'

Projecten