Week van Verbondenheid

Tijdens de Week van Verbondenheid die dit jaar van 26 september tot 5 oktober plaatsvindt, roepen RIMO Limburg en Bond zonder Naam op tot meer verbondenheid en samenhorigheid. We benadrukken het belang van écht menselijk contact in de strijd tegen vereenzaming. We sensibiliseren burgers, bedrijven, verenigingen en gemeenten om die week activiteiten te organiseren waarbij mensen samenkomen en delen.

‘Het gaat om het opnemen van de verantwoordelijkheid voor de ander. Concreet resulteert dat in burgerzin. De oplossing zal moeten komen van die vele kleine initiatieven en van betrokkenheid, engagement, solidariteit en gemeenschapszin’. (Dirk De Wachter)

Schuif aan bij de langste eettafel

Tijdens de Week van Verbondenheid vinden overal in Vlaanderen Langste Eettafels plaats. Wil je graag aanschuiven? Kijk op www.weekvanverbondenheid.be waar er in jouw buurt één wordt georganiseerd!

Hoor erbij

Centraal in de strijd tegen vereenzaming staat voor Bond zonder Naam en RIMO Limburg de kracht van de buurt. De Week van Verbondenheid is een appel voor zorgzame buurten waar burgers hun oor te luisteren leggen. We willen burgers tools aanreiken om hun luisterend oor te spitsen. Tijdens de Week en in het het najaar 2014 organiseren we bijvoorbeeld de vorming ‘Empathisch luisteren’. Samen versterken we de luistercapaciteit van Vlaanderen. Kijk op www.weekvanverbondenheid.be wanneer er een workshop bij jou in de buurt plaatsvindt. 

Niet alleen… maar samen met jou!

RIMO Limburg en Bond zonder Naam organiseren deze Week niet alleen, maar dankzij vele partners die samen hun schouders onder deze campagne zetten…en natuurlijk samen met jou! Onderneem zelf actie en organiseer een Langste eettafel in je buurt, vereniging, bedrijf of bij je thuis! 

Kijk op  www.weekvanverbondenheid.be voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt en meer info over het organiseren van een Langste Eettafel. 

Projecten