Limburg Lezing met Wim Van Lancker

Limburg lezing
Armoedebestrijding op lokaal niveau

In deze lezing probeert Wim Van Lancker klaarheid te scheppen in het probleem van de armoede en de ongelijkheid: wat is armoede en hoe is dat geëvolueerd, wat zijn de gevolgen, en welke beleidsrecepten zijn effectief om de armoede te verminderen? 

Hij besteedt daarbij bijzondere aandacht aan de rol die lokale besturen kunnen spelen: wat is mogelijk en, vooral, wat is niet mogelijk op het lokale niveau? Want tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. De lezing eindigt met een aantal concrete handvaten om het lokale beleid en de werking van lokale, sociale organisaties effectiever te maken om de armoede te verminderen. Diana Zangari, stafmedewerker Algemeen Beleid bij Rimo Limburg, zal de lezing inleiden. 


Programma

18.00 u. Welkomstwoord door gouverneur Herman Reynders
18.05 u. Inleiding: Diana Zangari, stafmedewerker Algemeen Beleid RIMO Limburg
18.10 u. Lezing: Wim Van Lancker "Armoedebestrijding op lokaal niveau: tussen droom en daad"
20.00 u. Vraagstelling en afronding


Praktisch

Wanneer? Maandag 17 september 2018 – 18.00 u
Waar? Auditorium Uhasselt – Campus Hasselt (De oude gevangenis), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt
Doelgroep? Alle geïnteresseerden
Prijs? Gratis
Inschrijven? Verplicht, via limburg.be/limburglezingen_act


Over Wim Van Lancker

Wim Van Lancker is als professor sociaal werk en sociaal beleid verbonden aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KU Leuven. Hij is daarnaast ook nog verbonden aan het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen.
Zijn onderzoek focust op de sociale verdelingsuitkomsten van de welvaartsstaat en het sociaal beleid, met specifieke aandacht voor armoede en ongelijkheid, de effectiviteit van het sociaal beleid en de evaluatie van de sociaal werkpraktijk.


Download hier de flyer.