Week van Verbondenheid 2018

Week van Verbondenheid
Zorgzame buurten voor meer samenhorigheid

Tijdens de Week van Verbondenheid van 22 september t/m 30 september roepen Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam op tot meer verbondenheid en samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming. In een wereld waarin afstand niet meer van tel is, technologie de mens inhaalt en snelheid de belangrijkste parameter is, ijveren we voor tijd met mensen en ontmoetingen in de reële wereld.

De ervaring leert dat lang niet iedereen toegang heeft tot ogenschijnlijk ingeburgerde communicatiemiddelen. Daarom zetten we bewust en voluit in op zorgzame buurten. De buurt is het kloppend hart van een samenleving. Lukt het mensen daar om - hoe voorzichtig ook - gesprekjes aan te knopen, vaak is daarmee een belangrijke horde genomen om ook hun plek in de samenleving te vinden.

Initiatieven voor iedereen

Voel jij je soms eenzaam of net helemaal niet? In beide gevallen hebben we jou nodig tijdens de Week van Verbondenheid. Kom langs bij één van de talrijke initiatieven of breng zelf beweging in je buurt. Samen eten, praten en ervaringen delen, schept moeiteloos een band met anderen. En sterke schakels zorgen voor een zorgzame buurt.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen en organiseer een ontmoetingsmoment. Registreer hier je activiteit waarmee je mensen samenbrengt. Het nodige campagnemateriaal om je activiteit te promoten zoals affiches, placemats en flyers vind je hier
     
  • Verzet je tegen eenzaamheid en schuif mee aan tafel met mensen uit je buurt. In 2017 schoven maar liefst 25.000 mensen aan de Langste Eettafel aan. Doen we het dit jaar nog beter samen?
     

Meer weten?

Ontdek hier wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens de Week van Verbondenheid.

Projecten