Kinderen uit Steenveld leren coderen en programmeren

Workshops digitale vaardigheden in Steenveld
Digitale vaardigheden al spelenderwijs ontdekken

Coderen en programmeren zijn digitale vaardigheden die steeds meer aan belang winnen in onze samenleving. Tablets, smartphones en internet zijn niet meer weg te denken. Om kinderen uit de wijk Steenveld in Beringen de kans te geven om hiermee aan de slag te gaan, organiseerden we samen met Hogeschool PXL een boeiend en speels leertraject.

Bouwen, dansen, programmeren en musiceren

Tijdens vier workshops werden de digitale vaardigheden van kinderen ontdekt. In de workshop ‘Digiknap met LEGO’ bouwden kinderen met lego stenen een eigen robot. Met de tablet leerden ze de robot besturen en een heus parcours af te leggen. In de tweede workshop werd er gedanst met de’ ZORA’ robot. Met behulp van computers konden ze de ZORA laten bewegen en dansen. Op het einde toonden de kinderen en de robots hun dansmoves aan de ouders en grootouders. Programmeren zonder pc kwam aan bod in ‘Codeer met OSMO’. Met behulp van praktische bouwstenen creëerden ze een eigen programma. Tijdens 'Musiceer met PUSH' ontwikkelden de kinderen muzikale talenten dooreigen beats en klanken te maken met de laptop.

Na het einde van het traject kwam schepen Thomas Vints de diploma’s en een aandenken overhandigen aan de mediawijze kinderen. 

Het project werd gerealiseerd met middelen van het DBSF (Digital Belgium Skills Fund). 

Projecten