Geestelijke gezondheid en armoede

Ondersteuningsinitiatieven geestelijke gezondheid en armoede
Ondersteuningsinitiatieven in Leopoldsburg en Maasmechelen

Zowel de armoedeverenigingen als de partners in de geestelijke gezondheidszorg merken dat armoede en psychische gezondheidsklachten vaak samen gaan. Vreemd is dit niet: enerzijds brengt het moeten leven in armoede vele kopzorgen met zich mee. Anderzijds kunnen psychische gezondheidsproblemen leiden tot hoge kosten en minder inkomsten, waardoor financiële problemen al snel op de loer kunnen liggen.

Daarom gaat Trefpunt Armoede aan de slag met ‘Ondersteuningsinitiatieven geestelijke gezondheid en armoede’, kortweg ‘Peersupportpoints’. Armoedeverenigingen en partners in de geestelijke gezondheidszorg slaan de handen in mekaar om elkaars werking en cliënten te versterken. Dat kan onder meer door samen een vorming te ontwikkelen, door samen na te gaan welke drempels de stap naar de geestelijke gezondheidszorg in de weg staan, door in te zetten op groepssessies,…

Pilootprojecten in Maasmechelen en Leopoldsburg

Er wordt van start gegaan met twee pilootprojecten, in Leopoldsburg en Maasmechelen. Armoedeverenigingen Ons Centrum (Leopoldsburg) en SOMA (Maasmechelen) gaan hiermee aan de slag, samen met de plaatselijke partners in de geestelijke gezondheidszorg en welzijn.
 
 

Projecten