Brede school De Terrilling in Beringen-Mijn

dansen_terrilling
Dansles

Er beweegt heel wat in Beringen-Mijn! Ondertussen is de Brede School bezig aan haar derde schooljaar.  Ze voorziet opnieuw een aanbod van leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. Dit vrijetijdsaanbod is er voor alle kinderen die in Beringen-Mijn wonen of er naar school gaan. Deze activiteiten gaan door op verschillende locaties in de buurt: in de 3 basisscholen, het zwembad, op de site van Be-Mine, de stedelijke academie voor woord, muziek en dans, enz. De initiatiefnemers zijn de basisscholen T’ Ateljeeke, Het Mozaïek en de Horizon, Samenlevingsopbouw RIMO Limburg en de dienst samenleven van Beringen. Dankzij subsidies (vzw Extranet - PWA Beringen, Nike Fonds, CERA en de Vlaamse Overheid) kunnen we dit project coördineren door een opbouwwerker in dienst, Anna Dieltjens.  Andere subsidies/financiële ondersteuningen (Een Hart voor Limburg, Delhaizefonds, gift van De Ronde Tafel Beringen) creëren de kans om unieke en kwaliteitsvolle lessenreeksen te organiseren.

Met dit schitterende initiatief willen we de kansen vergroten voor kinderen uit de buurt om deel te nemen aan vrije tijdsactiviteiten direct na school. Vervoersproblemen of de onbekendheid van het huidige vrijetijdsaanbod kunnen daardoor opgevangen worden. Zo leren kinderen niet alleen nieuwe talenten ontdekken of zich breder ontwikkelen, maar krijgen ze de kans om alle kinderen uit hun buurt beter te leren kennen. Het aanbod is afgestemd op wat de kinderen interesseert: dans- en circustechnieken, koken, loopsessies …

We willen de kinderen hun vrije tijdsbeleving beter laten aansluiten op het schoolse gebeuren. We leren immers het meest op de momenten dat we ontspannen zijn en net denken dat we niet aan het leren zijn.

Volg dit project op Facebook

 

Bekijk ook het e-dossier over dit project.

Nieuws