Nieuws

Ons laatste nieuws

100% Genks

‘Terwijl het maatschappelijk debat verhardt, gaat samenleven in een superdiverse wijk vaak als vanzelf’

Bewoners van Waterschei getuigen over de fijne contacten met hun buren in de interactieve installatie ‘100% Genks‘. Het superdiverse karakter van de wijk blijkt een van de redenen waarom ze er graag wonen.

Lees meer

SOMA 3.0

Een nieuwe locatie, een nieuwe start

Volgende week verhuist armoedevereniging SOMA van de Nijverheidslaan naar de Pauwengraaf in Maasmechelen. In de nieuwe ontmoetingsruimte werd er de afgelopen maanden stevig geklust: elektriciteit, brandveiligheid, keuken … Ook aan de visie op SOMA 3.0 werd getimmerd.

Lees meer

Daklozen van Café Anoniem jammen in Straatorkest

Dak- of thuisloos, maar niet talentloos

Mensen verbinden via muziek, dat is het idee achter het nieuwe Hasseltse Straatorkest. B-Classic, Stad Hasselt en Café Anoniem gaan letterlijk en figuurlijk samen aan de slag. Muziekliefhebbers en professionele muzikanten jammen samen onder het motto ‘dak- of thuisloos, maar niet talentloos’.

Lees meer

In beeld: Rik en Lambert over Depot Margo

Op naar een efficiënter distributieplatform

Mensen in armoede meer, betere en gezondere voedsel-, verzorgings- en onderhoudspakketten aanbieden. Daarvoor bundelen distributieplatform Depot Margo, Voedselbank Limburg, Sint-Vincentius Limburg en maatwerkbedrijf Bewel de krachten.

Lees meer

Jan, de kleine man van OnderOns

Kabouters kaarten pijnpunten aan

Armoedevereniging OnderOns uit Sint-Truiden werkte een bewustmakingscampagne rond armoede uit. Centraal staat Jan, de kleine man. Kaboutertaferelen beelden de moeilijkheden van mensen in armoede uit.

Lees meer

Werelddag van Verzet tegen Armoede 2019

De Grote Parade door kinderogen

Op de 21ste Werelddag van Verzet tegen Armoede bundelden de Limburgse armoedeverenigingen en welzijnsschakels hun krachten. Samen organiseerden ze de Grote Parade in Hasselt.

Lees meer