Dank jullie wel voor de mondmaskers

Veilige contacten dankzij vrijwilligers en giften

Dankzij de naaikunsten van vrijwilligers en de giften van ondernemers kunnen onze opbouwwerkers veilig werken in wijken, armoedeverenigingen en daklozenwerkingen. Dank jullie wel!

 

 

Vrijwilligers achter de naaimachines

 

Opbouwwerker Sema Yildiz in Beringen: “In het wijkcentrum van Buurtwerking Steenveld naaiden 2 handige dames al meer dan 100 mondmaskers. Alle collega’s kregen 3 mondmaskers die ze op 60 graden kunnen wassen en waar een filter in past: geheel volgens de normen. Ook van een dame uit Heusden kregen we 100 zelf genaaide mondmaskers. Deze delen we uit in de wijken, aan mensen met kanker, diabetes, hartaandoeningen … die geregeld naar de dokter moeten.”

 

 

Binnenkort mogen we terug starten met kleinschalige groepsactiviteiten. We houden daarbij rekening met tal van veiligheidsmaatregelen. Een daarvan is het verplicht gebruik van mondmaskers: niet alleen door onze opbouwwerkers, maar ook door alle bezoekers. Als organisatie kopen we heel wat mondmaskers aan, maar ook onze vrijwilligers dragen graag hun steentje bij. Jacqueline en Gilberte, vrijwilligers van armoedevereniging OnderOns, hebben bijvoorbeeld al 60 mondmaskers genaaid voor de bezoekers van OnderOns.

 

 

Schenkingen van ondernemers

 

Onze daklozenwerkingen in Café Anoniem in Hasselt en OnderOns in Sint-Truiden zijn de hele tijd geopend gebleven. ‘Blijf in je kot’ is immers geen oplossing voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Om de meest veilige omstandigheden te creëren waren en zijn mondmaskers in onze projecten met daklozen een absolute must. Bij het begin van de lockdown was het heel moeilijk om zelf mondmaskers aan te kopen. In die tijd van schaarste kregen we van Bioracer Get Fixed Veloteam en Robby Cox 15 kwaliteitsvolle mondmaskers voor Café Anoniem en OnderOns. De mondmaskers werden per fiets duurzaam overhandigd volgens de veiligheidsregels.