Onze opbouwwerkers zijn ‘duurzame helden’ in stad Beringen

Kennismaken met onze duurzame helden?

Naar aanleiding van de 1e deelname aan de Week van de Duurzame gemeente, wil stad Beringen graag haar ‘duurzame helden’ in de bloemetjes zetten.

 

“De afgelopen periode zijn verschillende initiatieven vanuit alle hoeken van de samenleving ontstaan die zich inzetten voor de medemens. Solidariteit en verbondenheid tussen inwoners is meer dan ooit zichtbaar in Beringen”, weet schepen van samenleven Hilal Yalçin. Ook de link tussen economie, ecologie, samenleven en duurzaamheid komt sterk naar boven. “In een filmpje, gelanceerd tijdens de campagneweek, bedanken we enkele van onze Beringse duurzame helden. Deze helden zijn heel uiteenlopend; verenigingen, bedrijven en individuen”, vertelt burgemeester Vints. “Het is ongelooflijk belangrijk dat we deze duurzame helden en hun organisaties een duwtje in de rug geven en onze appreciatie laten blijken. Zonder onze Beringse duurzame helden, is een duurzaam Beringen ondenkbaar.”

Samen met vele buurtbewoners, ouders en vrijwilligers zetten onze opbouwwerkers Lien, Sema, Jolien, Patrick, Wouter en Liesbeth zich in voor de duurzame ontwikkelingsdoelen of SDG’s. Maar zonder de hulp van de vrijwilligers, ouders en vele buurtbewoners is dit onmogelijk: ook jullie zijn helden!

Lees hier meer over de duurzame Beringse helden:

 

Lien Vanlangenaeker – Brede School De Terrilling:

De Brede School De Terrilling stimuleert de onderwijskansen van leerlingen in de wijk Beringen-Mijn. Wij zetten in op talentontwikkeling door het verlagen van drempels voor kinderen uit de buurt. Samen met vrijwilligers, trainers, ouders en leerkrachten organiseren we diverse activiteiten op school zoals: toneel-les, schaken, knutselen, … We gaan in gesprek met leerlingen en bevragen hun interesses. Vervolgens gaan we samen met ouders opzoek naar geschikte vrije tijdsactiviteiten waar leerlingen hun talenten kunnen ontplooien. Op deze manier proeven kinderen van het aanbod rond vrije tijd in Beringen.

Meer info kan je hier lezen.

 

 


 

Patrick Moons, Liesbeth Brusselaers, Wouter Lynen, Sema Yildiz en Jolien Coemans – Buurtwerk Tuinwijk Beringen-Mijn, Buurtwerk Steenveld, Buurtwerk Beverlo en Buurtwerk Waterstraat

We zijn een luisterend oor voor buurtbewoners en proberen zoveel mogelijk de vinger aan de pols te houden. Door huisbezoeken en gespreken op straat ontvangen we heel wat noden en signalen. Met deze signalen gaan we aan de slag en proberen inwoners te steunen in het realiseren van hun rechten. Door corona was het moeilijk om in contact te blijven met de buurt. Via digitale kanalen probeerden we zoveel mogelijk contacten te onderhouden. We merkten al snel dat één telefoontje niet voldoende was om mensen te bereiken. Vervolgens was het idee ‘de Babbelstoel’ geboren. Buurtwerkers Liesbeth en Jolien gingen in de wijken op bezoek bij buurtbewoners. Zo konden huisbezoeken buiten doorgaan op een veilige afstand. De inwoners apprecieerden het bezoek van de babbelstoel en zo konden we de impact van corona op de buurtbewoners in kaart brengen.

Meer info kan je hier lezen.