Week van Verbondenheid 2020

Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid

Onder het motto “Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid” bracht Samenlevingsopbouw op kleine schaal mensen met elkaar in verbinding.

Met respect voor alle veiligheidsvoorschriften verdeelden we placemats met een verbindende boodschap in wijken en buurten.

 

Bijzondere editie

 

De coronamaatregelen hadden ook gevolgen voor De Week van Verbondenheid 2020, die Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw samen organiseren. Onze gezamenlijke oproep tot meer verbondenheid, samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming bleef evenwel intact. Alleen konden we die tijdens deze campagne niet vertalen in grote bijeenkomsten waar we samen aan tafel schuiven. Het was dit jaar dan ook niet mogelijk om deel te nemen aan de Langste Eettafel of om zelf activiteiten te registreren.

 

Buurtpostbodes in Beringen

 

Opbouwwerkers Jolien, Liesbeth, Patrick, Lien en Sema speelden even voor postbode in de buurtwerkingen in Beringen. Ze deelden placemats uit waar buren boodschappen op konden schrijven en bezorgden die aan de geadresseerden. Met de placemats organiseerden ze een virtuele langste tafel.

 

Van 31 mei tot 9 juni waren onze opbouwwerkers heel actief tijdens de Week van Verbondenheid 🚀Op de placemats werden door de buren boodschappen geschreven en in Stad Beringen aan elkaar bezorgd door tijdelijke postbodes Jolien, Liesbeth, Patrick, Lien en Sema 📮 Maar ook de langste virtuele tafel was een succes! Al hopen we vurig om volgend jaar het digitale toch echt te vervangen door het fysieke samenzijn ❤️Bond zonder Naam

Publiée par Samenlevingsopbouw RIMO Limburg vzw sur Mardi 16 juin 2020

 

Burenverbondenheid in de Tongerse wijk Paspoel 2

 

Opbouwwerker Katrien: “Alle bewoners kregen leuke kaartjes in hun brievenbus. In tijden van social distancing zonder koffiekletsen, ontbijten en samenkomsten wil ik iedereen toch een gevoel van verbondenheid geven. De bewoners konden de kaartjes naar hun buren sturen met een leuke boodschap. Over hoe graag ze weer een tasje koffie samen willen drinken of samen ontbijten. Of gewoon om iemand een hart onder de riem te steken.”

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen

 

Koekjesketting van buurtbewerking Kolderbos

 

In de Genkse wijk Kolderbos organiseerde onze buurtwerking een koekjesketting voor de WeekvanVerbondenheid.

Opbouwwerker Femke: “Opbouwwerkers Fatiha, Ivan en ikzelf gaven 60 buurtbewoners 4 zakjes met koekjes en de boodschap ‘Week van Verbondenheid: buren bezoeken buren op afstand. Zorg voor elkaar!’ 1 zakje koekjes mochten ze zelf verorberen, de andere 3 zakjes deelden ze uit aan de buren. De ideale gelegenheid om een praatje te slaan. Eens polsen hoe het met elkaar gaat in deze bizarre tijd. Zo dragen we samen zorg voor elkaar.”

 

Koekjesketting in Kolderbos

In de Genkse wijk Kolderbos organiseerde onze buurtwerking een 🍪 koekjesketting 📿 voor de #WeekvanVerbondenheid.🗣 Opbouwwerker Femke: “Opbouwwerkers Fatiha, Ivan en ikzelf gaven 60 buurtbewoners 4 zakjes met koekjes 🍪 en de boodschap 📜 ‘Week van Verbondenheid: buren bezoeken buren op afstand. Zorg voor elkaar!’ 1 zakje koekjes mochten ze zelf verorberen, de andere 3 zakjes deelden ze uit aan de buren. De ideale gelegenheid om een praatje 💬 🗨️ te slaan. Eens polsen hoe het met elkaar gaat in deze bizarre tijd. Zo dragen we samen zorg 💓 voor elkaar.”

Publiée par Samenlevingsopbouw RIMO Limburg vzw sur Lundi 8 juin 2020

 

Virtueel dorpsrestaurant in Zonhoven

 

Meer dan 400 deelnemers namen plaats aan de virtuele Langste Tafel van het Dorpsrestaurant van Gemeente Zonhoven. Samenhorigheid in ons kot.

 

Virtueel Dorpsrestaurant

Meer dan 400 deelnemers namen plaats aan de virtuele Langste Tafel 🍲🪑 van het Dorpsrestaurant van Gemeente Zonhoven. Samenhorigheid 💗 in ons kot.#WeekvanVerbondenheid: een initiatief van RIMO Limburg, Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam

Publiée par Samenlevingsopbouw RIMO Limburg vzw sur Dimanche 7 juin 2020

 

Verbindende placemats bij Ons Centrum in Leopoldsburg

 

Opbouwwerker Elien Ons Centrum ging samen met de vrijwilligers van armoedevereniging Ons Centrum op pad in de buurt met de placemats van De Week van Verbondenheid.

Elien: “Naast de verbindende boodschappen op de placemats namen we ook onze rijdende bibliotheek mee. De soep van Robin Food en Depot Margo was dan weer perfect voor onze ‘soep met babbeltjes’. De placemats kregen nog een extra doel doordat de kinderen er mooie tekeningen op maakten en voor het raam hingen of de buren de boodschappen verder verdeelden onder elkaar.”

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 27 mensen