Nieuws

Ons laatste nieuws

Week van Verbondenheid 2020

Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid

Onder het motto “Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid” bracht Samenlevingsopbouw op kleine schaal mensen met elkaar in verbinding.

Lees meer

Dank jullie wel voor de mondmaskers

Veilige contacten dankzij vrijwilligers en giften

Dankzij de naaikunsten van vrijwilligers en de giften van ondernemers kunnen onze opbouwwerkers veilig werken in wijken, armoedeverenigingen en daklozenwerkingen. Dank jullie wel!

Lees meer

Opbouwwerker, een essentieel beroep

Ondanks lockdown blijven onze opbouwwerkers actief

In deze coronatijden hebben mensen in een kwetsbare positie het nog veel moeilijker dan anders. Net nu ze onze steun zo hard nodig hebben, willen we onze mensen niet in de steek laten.

Lees meer

Jaarverslag 2019

Onze realisaties voor u opgesomd

We blikken graag terug op wat we in 2019 samen met jullie verwezenlijkt hebben. Ons digitaal jaarverslag bied je een helder overzicht van onze realisaties.  

Lees meer

Nieuwe STEKken in Beringen en Leopoldsburg

Samenwerking met Stad Beringen en Gemeente Leopoldsburg

Een STEK biedt ruimte voor ontmoeting aan mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie en helpt hen op weg naar geschikte hulp- en dienstverlening.

Lees meer

Opbouwwerkers zoeken creatief mensen in een kwetsbare positie op

Reportage van Het Journaal op één

In tijden van Corona is het waardevolle werk van de opbouwwerkers nog noodzakelijker dan het al was. Creatieve invullingen zoals ‘de babbelstoel’ zorgen ervoor dat de contactmomenten een nieuwe dynamiek krijgen en de gesprekken kunnen plaatsvinden.

Lees meer

Onze opbouwwerkers blijven bereikbaar

Via telefoon en sociale media

Onze opbouwwerkers blijven zo goed mogelijk bereikbaar: via facebook, mail, sms of telefoon. Onze medewerkers nemen ook zelf contact op met deelnemers en vrijwilligers: om hen te informeren, om te horen hoe het gaat en om na te gaan welke problemen ze nu ondervinden.

Lees meer

Geen groepsactiviteiten tot minstens 13 april

Vanwege coronavirus

RIMO Limburg schrapt alle groepsactiviteiten vanwege het coronavirus. We volgen daarbij de richtlijnen van de overheid. Als organisatie willen we onze verantwoordelijkheid opnemen ten aanzien van mensen met een zwakkere gezondheid. Onze opbouwwerkers doen er alles aan om mensen zo goed mogelijk te informeren en hen zoveel mogelijk te blijven ondersteunen.

Lees meer

Depot Margo, laureaat van The Food Waste Awards

Stem jij voor ons sociaal appelsap?

Appelen van goede kwaliteit die niet geplukt worden of die als overschot weggegooid worden. Hoe jammer is dat! Depot Margo redde 35 ton.

Lees meer

Buurtanalyses in 5 Tongerse buurten

Samenhang in buurten verbeteren en versterken

Stad Tongeren heeft RIMO Limburg de opdracht gegeven om in 5 Tongerse buurten een buurtanalyse uit te voeren. Daarvoor zet RIMO Limburg de komende 2 jaar opbouwwerker Verdiana Palombo halftijds in.

Lees meer

100% Genks

‘Terwijl het maatschappelijk debat verhardt, gaat samenleven in een superdiverse wijk vaak als vanzelf’

Bewoners van Waterschei getuigen over de fijne contacten met hun buren in de interactieve installatie ‘100% Genks‘. Het superdiverse karakter van de wijk blijkt een van de redenen waarom ze er graag wonen.

Lees meer

SOMA 3.0

Een nieuwe locatie, een nieuwe start

Volgende week verhuist armoedevereniging SOMA van de Nijverheidslaan naar de Pauwengraaf in Maasmechelen. In de nieuwe ontmoetingsruimte werd er de afgelopen maanden stevig geklust: elektriciteit, brandveiligheid, keuken … Ook aan de visie op SOMA 3.0 werd getimmerd.

Lees meer