Nieuws

Ons laatste nieuws

Overlevingsgids voor mensen in een kwetsbare positie

In samenwerking met Stad Hasselt

Opbouwwerker Stef Gülbahar van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overlevingsgids voor mensen in een kwetsbare positie: “Nog te vaak lopen zij verloren”

Lees meer

De Digibieb van start in Leopoldsburg

Digitale toegang voor iedereen

E-inclusie is het fenomeen wanneer we ervoor zorgen dat iedereen dezelfde digitale kansen krijgt. De digitale verschuivingen en versnellingen door corona hebben het gemis aan digitale connectie nog eens extra in de verf gezet. Vele kinderen hebben geen internet of een laptop thuis waardoor heel wat essentiële communicatie en educatie verloren gaat.

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 4

Een alleenstaande vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt

Hoe beleef je deze periode als je helemaal alleen in je kot zit? Hoe ga je om met eenzaamheid wanneer corona ervoor zorgt dat sociale contacten tot een minimum beperkt worden? Hoe los je dit op wanneer schaamte en financiële beperkingen de sociale contacten al onder druk zetten … Een dappere vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt.

Lees meer

Vlaanderen verlengt subsidie aan RIMO Limburg tot 2025

Krachten bundelen, mensen verbinden

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) voorziet tot 2025 jaarlijks 1,9 miljoen euro voor de werking van RIMO Limburg. “Fantastisch nieuws om te starten”, lacht kersvers AD Claudia Mellebeek. “Via andere kanalen zorgen we zelf voor evenveel middelen zodat onze 61 personeelsleden zich kunnen blijven inzetten voor maatschappelijk kwetsbare Limburgers.”

Lees meer

Opbouwwerker Rudi zoekt een collega!

Vacature teamcoördinator buurtgerichte zorg

Teamcoördinator Rudi werkt 14 jaar bij RIMO Limburg en vertelt over zijn toffe en uitdagende job. Kijk even mee wat deze interessante job nu precies inhoudt.

Lees meer

Claudia Mellebeek is nieuwe directeur van RIMO Limburg

Een vertrouwde en doordachte keuze

Het bestuur van RIMO Limburg heeft op 19 november jl unaniem beslist om Claudia Mellebeek te promoveren tot algemeen directeur.

Lees meer

Armoede bestrijden in de 21ste eeuw

Opiniestuk

De crisissen in de 21ste eeuw volgen elkaar in recordtempo op; de financiële crisis van 2008, de Europese vluchtelingencrisis, momenteel de corona-crisis en een klimaatcrisis in volle ontwikkeling. Wie ligt er dan nog wakker van de 1,8 miljoen Belgen die in armoede leven?

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 3

Een alleenstaande man uit Sint-Truiden vertelt

Hoe beleef je deze periode als je niet anders kan dan contant betalen? Hoe ga je om met betalingen wanneer corona ervoor zorgt dat betalingen meer en meer elektronisch gebeuren? Hoe los je dit op wanneer elektronische betaalkaarten en e-commerce niet vanzelfsprekend zijn voor mensen onder bewindvoering … Een dappere man uit Sint-Truiden vertelt.

Lees meer

Overzicht corona maatregelen

Geen paniek, wel ernstig

We herhalen graag nog even de corona maatregelen die gelden tot en met 13 december in een beknopt overzicht. Blijf veilig en gezond en zorg voor elkaar.

Lees meer

Tafelen met … kansarm en kansrijk

Met een budget van €7,5 per persoon

Vier mensen ‘komen eten’ bij elkaar. Twee kansrijk, twee kansarm. Een eye-opener!

Lees meer

Samen verhalen

Creatief contact houden met elkaar

Tijdens de coronamaanden hebben we op verschillende manieren contact gehouden met onze bewoners.

Lees meer

Oproep voor 17 seconden kabaal!

Met opbouwwerker Conny Mertens en artiest Koen Buyse

17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en ook dit jaar roepen we op om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken.

Lees meer