Nieuws

Ons laatste nieuws

Forumtheater ‘De Woonknoop’ van OnderOns

Een interactieve voorstelling die de knopen in huisvesting toont

Al 3 keer stond OnderOns op de planken met de theatervoorstelling ‘De Woonknoop’. Daarmee wil de Truiense armoedevereniging aankaarten hoe moeilijk het is voor mensen met een klein budget om een degelijke woning te vinden.

Lees meer

Wereld Sociaal Werk Dag 2023

Een terugblik op een inspirerende en verbindende dag

Op 21 maart, de wereld sociaal werk dag, kwamen meer dan 130 sociale professionals in Hasselt samen om elkaar te inspireren en inhoudelijk te verbinden. Dit jaar stond deze dag in het teken van het recht op (kwaliteitsvol en betaalbaar) wonen, gekoppeld aan duurzaamheid en energie. We maakten een terugblik via een video met enkele […]

Lees meer

Zwart op wit komen we op tegen racisme en discriminatie

Het verhaal achter ons filmpje over superdiversiteit

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie, willen we je inspireren met een bijzondere video. In de hoofdrol: een superdiverse groep van 10 mensen uit onze projecten die onderling gelijkenissen zoeken én vinden met respect voor elkaars verschillen.

Lees meer

Jaarverslag 2022

Onze realisaties voor jullie opgesomd

In ons digitaal jaarverslag blikken we terug op wat we in 2022 samen met jullie verwezenlijkt hebben. 

Lees meer

Nieuw ingerichte parkzone met bewonersinspraak in Lanklaar

Ontmoetingsplek versterkt sociale cohesie

De vernieuwde parkzone in Lanklaar is een knap staaltje van community building en samen publieke ruimte vormgeven. Samen met toegang tot grondrechten zijn dat de accenten van het buurtopbouwwerk in Dilsen-Stokkem.

Lees meer

1 jaar ‘Winkel op Wielen’

Onze mobiele sociale kruidenier in cijfers en letters

Al een jaar lang toert onze mobiele sociale kruidenier rond in Limburg. Eén keer per maand kunnen mensen met een beperkt budget boodschappen doen in de pop-ups van ‘Winkel op Wielen’ in Bilzen, Nieuwerkerken en Riemst en in een vast verkooppunt bij BEWEL Tongeren.

Lees meer

Vic & Fons, Digipunt-vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger #1

In het Digipunt van armoedevereniging Ons Centrum kunnen bezoekers gratis een computer met internet en printer gebruiken. Vrijwilligers Vic en Fons helpen hen met digitale vragen.

Lees meer

Sonja & Mildred, crea-vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger #2

Sonja en Mildred leerden elkaar jaren geleden kennen bij armoedevereniging Ons Centrum. Ze werden er vrijwilligers én vriendinnen.

Lees meer

Chris, vrijwilliger van de pluktuin

Week van de Vrijwilliger #3

Vorig jaar startte armoedevereniging Ons Centrum met een pluktuin: een idee van vrijwilliger Chris. De oogst van de pluktuin is voor de bezoekers: bereide maaltijden die je ter plekke kan eten of groentepakketten voor thuis.

Lees meer

‘EnergieK Tongeren’ pakt energie-armoede aan

Samen energie en water besparen

De afgelopen maanden maakte quasi iedereen zich zorgen over de gas- en elektriciteitsfactuur. Kan je je inbeelden hoe groot de impact is op mensen met een beperkt budget?

Lees meer

SAAMO-krant

Nieuws en verhalen uit al onze projecten

Met één krantje meteen op de hoogte van alle verhalen achter SAAMO Limburg?

Lees meer

Buurtbus on tour in Genk centrum

Outreachend werken met rijdend buurthuis

Hoe breng je mensen samen op plaatsen zonder buurthuis? Opbouwwerker Femke Croux trekt met een Buurtbus rond in het centrum van Genk.

Lees meer