Nieuws

Ons laatste nieuws

Onze opbouwwerkers zijn ‘duurzame helden’ in stad Beringen

Kennismaken met onze duurzame helden?

Naar aanleiding van de 1e deelname aan de Week van de Duurzame gemeente, wil stad Beringen graag haar ‘duurzame helden’ in de bloemetjes zetten.

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 2

Een alleenstaande moeder uit Maasmechelen vertelt

Hoe beleef je deze periode als alleenstaande ouder met een beperkt inkomen? Hoe ga je om met de digitalisering wanneer corona ervoor zorgt dat scholen hoofdzakelijk via deze weg met hun leerlingen communiceren? Hoe los je dit op wanneer een internetverbinding en een laptop niet vanzelfsprekend zijn … Een dappere moeder uit Maasmechelen vertelt.

Lees meer

Opbouwwerker Emine zoekt een collega!

Vacatures Opbouwwerker Buurten en Buurtgerichte Zorg

Opbouwwerker Emine werkt 10 jaar bij RIMO Limburg en vertelt over haar toffe en uitdagende job. Kijk even mee wat deze interessante job nu precies inhoudt.

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 1

Een alleenstaande jonge vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt

Hoe beleef je deze periode als alleenstaande psychisch kwetsbare vrouw met een beperkt inkomen? Hoe ga je om met eenzaamheid wanneer je alleen woont en corona ervoor zorgt dat je vooral aangewezen bent op je gezin onder hetzelfde dak? Vooral wanneer er geen gezin of medebewoners zijn … Een 25-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt.

Lees meer

Week van Verbondenheid 2020

Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid

Onder het motto “Afstand is niet hetzelfde als afstandelijkheid” bracht Samenlevingsopbouw op kleine schaal mensen met elkaar in verbinding.

Lees meer

Dank jullie wel voor de mondmaskers

Veilige contacten dankzij vrijwilligers en giften

Dankzij de naaikunsten van vrijwilligers en de giften van ondernemers kunnen onze opbouwwerkers veilig werken in wijken, armoedeverenigingen en daklozenwerkingen. Dank jullie wel!

Lees meer

Opbouwwerker, een essentieel beroep

Ondanks lockdown blijven onze opbouwwerkers actief

In deze coronatijden hebben mensen in een kwetsbare positie het nog veel moeilijker dan anders. Net nu ze onze steun zo hard nodig hebben, willen we onze mensen niet in de steek laten.

Lees meer

Jaarverslag 2019

Onze realisaties voor u opgesomd

We blikken graag terug op wat we in 2019 samen met jullie verwezenlijkt hebben. Ons digitaal jaarverslag bied je een helder overzicht van onze realisaties.  

Lees meer

Nieuwe STEKken in Beringen en Leopoldsburg

Samenwerking met Stad Beringen en Gemeente Leopoldsburg

Een STEK biedt ruimte voor ontmoeting aan mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie en helpt hen op weg naar geschikte hulp- en dienstverlening.

Lees meer

Opbouwwerkers zoeken creatief mensen in een kwetsbare positie op

Reportage van Het Journaal op één

In tijden van Corona is het waardevolle werk van de opbouwwerkers nog noodzakelijker dan het al was. Creatieve invullingen zoals ‘de babbelstoel’ zorgen ervoor dat de contactmomenten een nieuwe dynamiek krijgen en de gesprekken kunnen plaatsvinden.

Lees meer

Onze opbouwwerkers blijven bereikbaar

Via telefoon en sociale media

Onze opbouwwerkers blijven zo goed mogelijk bereikbaar: via facebook, mail, sms of telefoon. Onze medewerkers nemen ook zelf contact op met deelnemers en vrijwilligers: om hen te informeren, om te horen hoe het gaat en om na te gaan welke problemen ze nu ondervinden.

Lees meer

Geen groepsactiviteiten tot minstens 13 april

Vanwege coronavirus

RIMO Limburg schrapt alle groepsactiviteiten vanwege het coronavirus. We volgen daarbij de richtlijnen van de overheid. Als organisatie willen we onze verantwoordelijkheid opnemen ten aanzien van mensen met een zwakkere gezondheid. Onze opbouwwerkers doen er alles aan om mensen zo goed mogelijk te informeren en hen zoveel mogelijk te blijven ondersteunen.

Lees meer