Nieuws

Ons laatste nieuws

Stad Beringen rolt armoedetoets uit

SAAMO Limburg coacht lokaal bestuur

Hoe zorg je voor een inclusief beleid en regelgeving zonder onbedoelde effecten? SAAMO Limburg coacht Stad Beringen om met een armoedebril naar besluiten en regels te kijken.  

Lees meer

Meer mensen in armoede, betekent dat ook meer strijd tegen armoede?

Opiniestuk van opbouwwerker Conny Mertens

Twee op de drie Belgen vrezen hun energiefactuur niet meer te kunnen betalen. Als we niet willen dat deze moeilijke tijden structureel blijven voor een steeds groeiende groep, moeten beleidsmakers andere keuzes maken.

Lees meer

Beleidsdossier Limburgse huisvestingsmaatschappij

Vragen, bezorgdheden en suggesties van kandidaat- en sociale huurders

De nieuwe huisvestingsmaatschappij in Limburg biedt veel kansen en mogelijkheden op vlak van sociale huisvesting. SAAMO Limburg stelde een beleidsdossier samen met 56 aanbevelingen waarmee de huisvestingsmaatschappij en lokale besturen aan de slag kunnen gaan.

Lees meer

Daklozen vertellen hun verhaal met streetart

De kwetsbare reus van Café Anoniem

Streetart met afval en een boodschap: dat is de kwetsbare reus van Café Anoniem dat een warme thuis wil zijn voor dak- en thuislozen in Hasselt. Twee maanden lang werkten daklozen, vrijwilligers en opbouwwerkers samen aan een straatkunstwerk waarmee ze voorbijgangers bewust willen maken van het groeiende aantal mensen in armoede, daklozen in het bijzonder.

Lees meer

CM-inzamelingsactie voor De Nieuwe Volksbond

Doneer hygiënische producten en steun de strijd tegen armoede

De hoge energie- en voedselprijzen heb je ongetwijfeld al gevoeld. En dat telt zeker voor personen in armoede. Om hen te ondersteunen zet CM samen met enkele armoedeorganisaties een heuse inzamelingsactie op poten.

Lees meer

Theater 170.000 & aanbevelingen Limburgse Huisvestingsmaatschappij

Woensdag 12 oktober om 19u in CC Leopoldsburg

Buurt- en opbouwwerkers van SAAMO Limburg ontvingen veel verontrustende signalen over de komst van één Limburgse Huisvestingsmaatschappij bij de doelgroep. Ze legden hun oor te luisteren bij kandidaat- en sociale huurders en verzamelden hun vragen en bezorgdheden over de fusie van SHM’s en SVK’s. We stellen ze dan graag aan de sociale huisvestingssector en de […]

Lees meer

Inloophuis Beringen-Mijn pakt digitale uitsluiting aan met Digipunt

Iedereen mee op de digitale snelweg

De afgelopen jaren werd ons leven digitaler dan ooit. Lang niet iedereen vindt zijn plekje in de digitale sneltrein. Elke maandagnamiddag kunnen mensen in het Digipunt van Inloophuis Beringen-Mijn terecht met vragen over smartphone, computer en internet.

Lees meer

Werken na corona

Algemeen directeur Claudia Mellebeek vertelt aan Sociare

In het jaarmagazine van socioculturele werkgeversfederatie Sociare blikt algemeen directeur Claudia Mellebeek terug op werken tijdens corona: de moeilijke momenten, de evoluties die zijn ontstaan, de positieve kanten aan deze periode …

Lees meer

Hoe werk je drempels weg bij vrijetijdsparticipatie?

Vrije tijd, een basisrecht

Iedereen heeft recht op vrije tijd: zowel na een werkdag als na een dag overleven. Mensen met een beperkt budget ervaren echter heel wat drempels om even te kunnen ontsnappen aan de stress en zorgen van elke dag.

Lees meer

Sfeerbeelden van de Week van Verbondenheid

Warme gesprekken aan de Langste Tafel

Snuif de sfeer van de Week van Verbondenheid op en lees de antwoorden van bezoekers op onze gespreksstarters.

Lees meer

‘Energiek Pelt’ pakt energie-armoede aan

Energiescan XL verlaagt de energiefactuur

Met de stijgende energieprijzen liggen alsmaar meer mensen wakker van hun energiefactuur. Daarom sloegen OCMW, Stebo en SAAMO Limburg de handen in elkaar om energie-armoede aan te pakken in Pelt.

Lees meer

Ans, sociale coach van Younited STVV

Streetsoccer laat spelers met kwetsbaarheid openbloeien

Younited STVV is 1 van de 28 Younited-teams van België. Armoedevereniging OnderOns ondersteunt de spelers die met kwetsbaarheid kampen, sociaal en emotioneel.

Lees meer