Werelddag van Verzet tegen Armoede 2019

De Grote Parade door kinderogen


Project(en)

Op de 21ste Werelddag van Verzet tegen Armoede bundelden de Limburgse armoedeverenigingen en welzijnsschakels hun krachten. Samen organiseerden ze de Grote Parade in Hasselt.

 

​Over de Hasseltse Groene Boulevard

 

De verenigingen verzamelden eerst bij Café Anoniem. Daarna trokken ze richting Dusartplein waar ze hun strijdpunten voorstelden. Na een indrukwekkende 17 seconden kabaal ging de Grote Parade van start. 200 mensen wandelden over de Groene Boulevard. Na de parade zorgde de Genkse rapper Don Luca op het Dusartplein voor de muzikale afsluiter.

 

Opbouwwerker Conny Mertens: “De cijfers liegen er niet om. Meer dan 130 000 Limburgers – 1 op 7 – hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens ( 1.139 euro). 14% van de kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. 364 dagen per jaar zijn we betrokken in een constructieve dialoog met de lokale besturen. 1 dag per jaar laten we onze stem net dat tikkeltje luidruchtiger horen. Onze boodschap voor de politiek blijft: ‘Pak armoede structureel aan en betrek de armoedewerkingen hierbij!’ De verschillende overheden hebben immers veel hefbomen in handen om armoede te bestrijden en hun kwetsbare inwoners te versterken. ”

 

Door de ogen van stagiair-fotograaf Pepijn

 

Stagiair Pepijn werkte in het kader van de Youca Action Day een dagje als kindreporter op de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Hij bracht de Grote Parade in beeld: een bijzondere fotoreportage.

 

 

Pepijns fotogalerij van de Grote Parade